Sastojci:
1 kg govedine,
6 čehna bijelog luka,
4 komada luka,
3 komada mrkve,
2 list lovora,
2 dl crnog vina,
1 dl pasirane rajčice,
2 kašičice crvene paprike,
1 kašičica kima, kašika i po vinskog ocata,
1 vezica peršuna,
vode,
so,
biber,
maslinovo ulje.
Priprema:
1. Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije kriške, a bijeli luk ogulite. Govedinu narežite na kockice.
2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte bijeli luk i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 minuta.
3. Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i pobiberite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno podlijevajte s vodom.
4. Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršunovim listom.