Naš prijedlog: Goveđi gulaš

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kg govedine,

6 čehna bijelog luka,

4 komada luka,

3 komada mrkve,

2 list lovora,

2 dl crnog vina,

1 dl pasirane rajčice,

2 kašičice crvene paprike,

1 kašičica kima, kašika i po vinskog ocata,

1 vezica peršuna,

vode,

so,

biber,

maslinovo ulje.

Priprema:

1. Luk narežite na sitno, mrkvu na krupnije kriške, a bijeli luk ogulite. Govedinu narežite na kockice.

2. Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte bijeli luk i začine, pustite da se kratko poprže pa dodajte meso. Promiješajte i zapecite kratko meso, podlijte crnim vinom i pirjajte 5 minuta.

3. Dodajte pire od rajčice, vinski ocat, posolite i pobiberite. Podlijte vodom ako je potrebno, poklopite i pustite gulaš da se kuha na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno podlijevajte s vodom.

4. Kada je gulaš gotov posipajte ga s grubo nasjeckanim svježim peršunovim listom.

 

Preporučujemo