Sastojci:
500 g brašno,
3 kašičice soli,
3 kašičice ulje,
1 glavica kupus,
1 glavica crvenog luka
Priprema:
1. Brašno, 1 kašičica soli i ulja sjediniti pa dodavanjem mlake vode mijesiti tijesto dok se ne ujednači. Tijesto podijeliti na dva dijela i oblikovati dvije pogačice. Ostaviti da odstoje 1 sat pa ih razvaljati malo oklagijom, premazati uljem i preklopiti jednu polovinu razvaljane pogačice preko druge. Ostaviti da odstoje još 10 minuta.
2. Kupus i luk naribati, dodati 2 kašičice soli i 2 kašičice ulja pa ovu smjesu kratko propržiti u šerpi.
3. Nakon što jufke odstoje, razviti ih, svaku podijeliti na dva dijela, filovati, urolati, pa ih staviti u tepsiju premazanu uljem formirajući veliki zvrk. Cijelu pitu po površini posuti sa nekoliko kapljica ulja. Peći 40 minuta na 200 °C i poslužiti s pavlakom.