Sastojci:
2 čehna bijelog luka,
4-5 crvenih paprika,
pola žute paprike,
pola zelene paprike,
3 tikvice,
1 crveni luk,
maslinovo ulje + puter,
1 konzerva kukuruza šećerca,
1-2 kesice mješavine meksičkog začina (burito ili fahita),
1-2 dl vode,
pola kg sira gaude,
1 paket većih tortilja,
čili prah,
1-2 pileća filea.
Priprema:
1. Na mješavini putera i maslinovog ulja prodinstajte na štapiće narezani pileći file. Dodajte isječenu papriku i crveni luk. Kad se malo prodinstaju, dodajte bijeli luk i kukuruz, a onda i začin i malo vode. Dodajte tikvice isječene na kocke, još čilija i soli po ukusu.
2. Prodinstajte još pet minuta i, ako treba, dodajte još vode da bude dosta tečnosti kako bi se tortilje mogle dovoljno natopiti. U vatrostalnoj posudi dno malo nauljite i slažite red tortilja, red dinstanog povrća, red rendane gaude i tako dok ne potrošite sav materijal.