Sasojci:
400 g pilećeg filea,
25 g putera,
2 čehna bijelog luka,
1 glavica luka,
1 cm svježeg đumbira,
1 crni kardamom,
1 kašičica cimeta,
1/3 narendanog muškatnog oraščića,
1 kašičica kima,
3 karanfilića,
1 kašičica turmarika/curcume,
7 zrna crnog bibera,
1 kašičica paradajz paste,
so,
1/2 l vode, 1 kašika pavlake.
Priprema:
1. U šerpu (bolje je plića, a šira) staviti puter da se istopi, dodati začine, miješati oko pola minute i onda dodati luk, bijeli luk i đumbir.
2. Kad se to proprži dodati paradajz pastu da se napravi kao kaša.
3. Dodati zatim piletinu da se malo uprži i uvalja u začine i na kraju dodati vode i ostaviti da se krčka, ako je potrebno dodati i više vode.
4. Ovo se jelo jede s rižom pripremljenom na vodi.