Sastojci:
400 g ramsteka,
1 glavica crvenog luka,
1 kašika paradajz pirea,
2 česne bijelog luka,
100 g kukuruza šećerca,
1 paprika,
1 čili papričica,
2 krompira,
2 dl mlijeka,
malo maka,
20 g putera,
1 kašika balsamovog sirćeta,
maslinovo ulje,
šećer,
so
Priprema:
1. Ramstek isijecite na stekove, umarinirati u bijeli luk i maslinovo ulje i ostaviti da odstoji.
2. Na maslinovom ulju propržiti crveni luk isiječen na rebarca, kukuruz, papriku i bijeli luk.
3. Nakon 2-3 minuta dodati šećer, čili papriku i paradajz pire te kuhati dok ne ostane pola od ukupne tečnosti.
4. Skuhati krompir i napraviti pire s mlijekom, puterom makom. Posoliti i ostaviti da se malo stegne. Staviti u kalup ili šolju i servirati.
5. Ramstek peći po sopstvenom ukusu. Servirati pire, zatim sos i ramstek.