Naš prijedlog: Ramstek u kukuruzu

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g ramsteka,

1 glavica crvenog luka,

1 kašika paradajz pirea,

2 česne bijelog luka,

100 g kukuruza šećerca,

1 paprika,

1 čili papričica,

2 krompira,

2 dl mlijeka,

malo maka,

20 g putera,

1 kašika balsamovog sirćeta,

maslinovo ulje,

šećer,

so
Priprema:
1. Ramstek isijecite na stekove, umarinirati u bijeli luk i maslinovo ulje i ostaviti da odstoji.
2. Na maslinovom ulju propržiti crveni luk isiječen na rebarca, kukuruz, papriku i bijeli luk.
3. Nakon 2-3 minuta dodati šećer, čili papriku i paradajz pire te kuhati dok ne ostane pola od ukupne tečnosti.
4. Skuhati krompir i napraviti pire s mlijekom, puterom makom. Posoliti i ostaviti da se malo stegne. Staviti u kalup ili šolju i servirati.
5. Ramstek peći po sopstvenom ukusu. Servirati pire, zatim sos i ramstek.

Preporučujemo