Naš prijedlog: Rižoto od patlidžana

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 patlidžana,

1 luk,

2 kašike krupne morske soli,

3 čehna bijelog luka,

2 kašike peršuna,

80 ml maslinovog ulja,

50 g maslaca,

350 g riže,

1 l temeljca,

so,

svježe mljeveni biber,

parmezan.

Priprema:

1, Operite patlidžane i narežite ih na kockice. Posolite i ostavite da stoje oko pola sata kako biste iz njih izvukli višak vode.
2. Pirjajte luk, pustite da se zažuti pa mu dodajte bijeli luk, a zatim ubacite i patlidžane te ih pustite da se pirjaju dok ne omekšaju.
3. Ubacite rižu, tostirajte je 2 minute miješajući. Dodajte po 125 ml temeljca miješajući dok se ne upije. Kad riža omekša dodajte maslac i parmezan, pa poslužite toplo.

Preporučujemo