Naš prijedlog su špagete s tikvicama

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 veće tikvice,

4 čehna bijelog luka,

100 g salame sječene na trakice,

2 kašike maslinovog ulja,

2-3 trougla topljenog krem-sira,

0,5 dcl vrhnja,

0,5 dcl mlijeka,

400 g špageta,

so,

biber.

Priprema:

1 Izrendati oprane tikvice.

2 Na maslinovom ulju ispeći bijeli luk, dodati salamu pa tikvice, posoliti ih, pobiberiti i prodinstati u vlastitom soku dok ne omekšaju. Ako baš treba, podliti s malo vode.

3 Dodati isjeckani sir, vrhnje, mlijeko i sve kratko prokuhati da se sir potpuno otopi i da se izmiješa s tikvicama. Ako treba, dosoliti umak, a ako je pregust, dodati mu još malo mlijeka.

4 Umak preliti preko toplih kuhanih špageta.

Preporučujemo