Naš prijedlog: Teleći gulaš

po Vasa kuharica

Sastojci:

700 g teletine kocke,

2 glavice crnog luka,

3 mrkve,

3 kašike brašna,

2 kašike zrnastog senfa,

750 ml pileće supe,

250 ml bijelog vina,

16 šampinjona,

2 kašike sjeckanog estragona,

ulje,

so i

biber.

Priprema:

1. U šerpi zagrijte 6 kašika ulja na srednjoj temperaturi, izdinstajte meso i sjeckani crni luk 3-5 minuta pa dodajte mrkvu isjeckanu na kocke, pospite brašnom i promiješajte.

2. Zatim umiješajte senf, supu i vino. Posolite, pobiberite i ostavite da se krčka oko 60 minuta na umjerenoj temperaturi. U međuvremenu isjeckajte gljive.

3. Kada meso omekša umiješajte gljive i sjeckani estragon, kuhajte još 15 minuta i poslužite dok je toplo.

Preporučujemo