Naš prijedlog za danas su klepe

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 g mljevenog mesa,

1 glavica luka,

500 g brašna,

250 ml milerama,

250 ml jogurta,

1 čehno bijelog luka,

puter,

mljevena paprika,

so,

biber,

ulje.

Priprema:

1. Umijesite tijesto od brašna, vode i kašike ulja. Tijesto treba biti srednje mekoće, a najbolje ga je ostaviti preko noći u frižider da bi se s njim lakše radilo.

2. Luk izrežite na kockice, pomiješajte s mesom, solju i biberom i ostavite da odstoji.

3. Tijesto razvucite na debljinu od 3-5 mm i režite na kockice. U svaku kockicu stavite malo mesa pa preklopite da napravite trokutić. Klepe trebaju biti što manje.

4. Klepe stavite u hladnu vodu pa stavite da se kuhaju. Kad su gotove, prelijte ih mješavinom jogurta i milerama u koji ste stavili bijeli luk i crvenu papriku proprženu na puteru.

Preporučujemo