Sastojci:
10 paprika babura,
200 g pšenice,
2 mrkve,
2 glavice crvenog luka,
3 čehna bijelog luka,
1 kašika brašna,
200 ml soka od paradajza,
mješavina začina,
biber,
so,
peršun
Priprema:
1. Pšenicu potopiti u vodi i kuhati 90 minuta. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti preko noći da odstoji.
2. Luk sitno isjeckati i propržiti na malo ulja. Dodati izrendanu mrkvu, isjeckan bijeli luk i peršun. U proprženo dodati brašno, procijeđenu pšenicu i sok od paradajza. Kuhati na tihoj vatri 15 minuta. Začiniti po ukusu, biberom, solju i mješavinom začina.
3. Paprikama odsjeći „kapice“ i očistiti od sjemenki. Napuniti filom, zatvoriti odsječenim „kapicama“ i staviti u vatrostalni sud u koji smo sipali malo ulja i vode. Pokriti aluminijskom folijom i peći 40 minuta na 200 stepeni.