Niskokalorična supa od avokada

po Vasa kuharica

Sastojci za preljev:

70 g indijskih oraščića,

180 ml vode,

1 šaka svježeg korijandera,

2 kašike soka od limuna,

so i biber.

Za supu:

2 zrela avokada,

400 ml kokosovog mlijeka,

2 čehna bijelog luka,

so i biber.

Priprema:

1. Stavite indijske oraščiće u vruću vodu na sedam minuta. Zatim ih procijedite u cjedilu.

2. Pomiješajte u blederu: oraščiće i korijander s vodom, sokom od limuna, sol i biberom. Miješajte dok ne dobijete pire. Bijeli luk ogulite i nasjeckajte nožem.

3. Stavite meso avokada i sjeckani bijeli luk u zdjelu, a zatim dodajte kokosovo mlijeko, so i biber. Miješajte smjesu dok ne postane glatka. Ako želite poslužiti juhu vruću, stavite je u lonac i zagrijte.

4. Prilikom posluživanja, dodajte preljev i ukrasite ga s listićima korijandra.

Preporučujemo