Sastojci:

 

200 g riže,

1 manja glavica luka,

1 srednja mrkva,

1 manja paprika,

pola čaše graška,

pola čaše mahuna,

2 manja paradajza,

1 kašika suhog začina,

po potrebi soli i bibera,

malo peršuna,

malo maslaca.

 

Priprema:

  1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Na komadiće narežite mrkvu, paprika, mahune i paradajz, operite grašak.
  2. Na tavi rastopite maslac, pa na njemu propržite luk. Kad požuti dodajte svo pripremljeno povrće i rižu. Promiješajte da svi sastojci uhvate masnoću.

 

  1. Dolijte 1 l vode, dodajte suhi začin i kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok sva tečnost ne ukuha i dok riža ne bude mekana. Po potrebi malo dosolite i pobiberite. Pospite sjeckanim peršunom.