Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Okruglice od špinata i sira

po Vasa kuharica 09/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 300 g smrznutog špinata, 5 jaja, veća glavica luka, 5 kriški starog hljeba, 2 kašike maslinovog ulja, kašika začinskog bilja, pola šoljice otopljenog maslaca, pola šoljice parmezana, bijeli luk u prahu, so, biber.

Priprema:

1. Stari hljeb narežite na komadiće i zalijte ga s četiri dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa začinskim biljem. Pustite da se hljeb namoči i upije tekućinu. Ocijedite špinat te umiješajte u namočeni hljeb.

2. Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, bijeli luk, so, biber i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je prezlom.

3. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinovog ulja. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

 

 

 

LukMaslinovo uljesiršpinat

Preporučujemo

Ljetni ragu

30/06/2022

Losos u marinadi

29/06/2022

Musaka na grčki način

28/06/2022

Grilovan patlidžan

27/06/2022

Italijanske školjke

27/06/2022

Pizza hljeb

27/06/2022

Losos s roštilj tave

26/06/2022

Gurmanska biftek

26/06/2022

Njoki s paradajzom i parmezanom

25/06/2022

Mesna štruca

25/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh