Sastojci:
300 g smrznutog špinata,
5 jaja,
veća glavica luka,
5 kriški starog hljeba,
2 kašike maslinovog ulja,
kašika začinskog bilja,
pola šoljice otopljenog maslaca,
pola šoljice parmezana,
bijeli luk u prahu,
so, biber.
Priprema:
- Stari hljeb narežite na komadiće i zalijte ga s četiri dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa začinskim biljem. Pustite da se hljeb namoči i upije tekućinu. Ocijedite špinat te umiješajte u namočeni hljeb.
- Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, bijeli luk, so, biber i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je prezlom.
- Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinovog ulja. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.