Okruglice od špinata i sira

po Vasa kuharica

Sastojci: 

 

300 g smrznutog špinata,

5 jaja,

veća glavica luka,

5 kriški starog hljeba,

2 kašike maslinovog ulja,

kašika začinskog bilja,

pola šoljice otopljenog maslaca,

pola šoljice parmezana,

bijeli luk u prahu,

so, biber.

 

Priprema: 

 

  1. Stari hljeb narežite na komadiće i zalijte ga s četiri dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa začinskim biljem. Pustite da se hljeb namoči i upije tekućinu. Ocijedite špinat te umiješajte u namočeni hljeb.

 

  1. Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, bijeli luk, so, biber i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je prezlom.

 

  1. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinovog ulja. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

 

 

Preporučujemo