Slani, hrskavi pomfrit je omiljena grickalica milionima ljudi širom svijeta iz više razloga. Prvi razlog je svakako fantastičan ukus, kao drugi možemo navesti jednostavnost pripreme, a kao treći, pristupačnu cijenu.
Iako su prve dvije stavke istinite, o cijeni se definitivno može diskutirati, barem ako za nju pitate Serendipity3, ikonični njujorški restoran, koji nudi pomfrit od 200 dolara „Cr?me de la cr?me pommes frites“.
Ovaj ekskluzivni pomfrit skoro je ušao u Ginisovu knjigu svjetskih rekorda zbog svoje nevjerovatne cijene, odnijevši tako titulu najskupljeg. Pripremljen je u čast proslave Nacionalnog dana pomfrita.
Kako bi dostigli nevjerovatnu cijenu, krompirići se pripremaju od Chipperbeck krompira koji su blanširani Dom Perignon šampanjcem i J. LeBlanc French Champagne Ardenne sirćetom. Potom se tri puta prže u čistoj guščjoj masti, dobijenoj od slobodnih gusaka, uzgajanih na jugu Francuske.
Dalje, pomfrit je začinjen Guerande Truffle solju koja se ručno dobija iz istoimenog mjesta u Francuskoj, Urbani Summer Truffle uljem, Crete Senesi Pecorino Tartufello, koji je napravljen od ovčjeg mlijeka i Black Summer Truffles iz Umbrije.