Sastojci: 10 crvenih paprik, 2 šolje kinoe, kocka supe od povrća, 100 g oraha, 1 crni luk, 2 čehna bijelog luka, 1 veza blitve, 1 paradajz, so, biber, aleva paprika, ulje, sok od pola limuna. Priprema: 1. U litar vode ubacite kocku supe od povrća i kad se rastopi dodajte kinou. 2. Kuhajte 20 minuta u polupoklopljenoj šerpi. 3. U dubljoj tavi na zagrijanom ulju propržite crni i bijeli luk, dodajte kinou, isjeckanu blitvu, sitno isjeckane orahe, so, biber, alevu papriku i dinstajte dok ne bude gotovo. 4. Sklonite s ringle i ubacite sok od pola limuna. 5. Paprikama skinite vrh, poredajte ih u vatrostalnu zdjelu pa ih punite smjesom. 6. Poklopite ih kolutom paradajza, nalijte malo vode u zdjelu i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite oko pola sata u rerni prethodno zagrijanoj na 200 stepeni.