Sastojci:
50 g riže,
8 paradajza,
so,
biber,
20 g maslaca,
1 glavica luka,
300 g šampinjona,
1 vezica bosiljka,
1 vezica vlasca,
200 g gaude,
kocka za supu,
1 kašika pavlake.
Priprema:
1. Pomastite tepsiju i zagrijte rernu. Kuhajte rižu u slanoj vodi oko 15 minuta i ocijedite. Operite paradajz i odrežite vrhove. Isjeckajte vrhove i izdubite paradajz. Posolite i pobiberite unutrašnjost. Rastopite maslac u tavi i prodinstajte luk sa šampinjonima oko tri minute pa ostavite da se ohladi.
2. Listiće bosiljka isjeckajte, vlasac izrežite na kolutiće. Isjeckajte sir na kockice. Ispasirajte izvađeni dio paradajza, pomiješajte s kockom supe i pavlakom i sipajte u tepsiju. Pomiješajte bosiljak i vlasac s rižom, kockicama paradajza i sira i dodajte u šampinjone. Sve dobro promiješajte, posolite i pobiberite. Time napunite paradajz.
3. Složite paradajz u tepsiju i stavite da se peče na 220 stepeni oko 20 minuta.