Sastojci: 6 pastrmki, 3 limuna, šaka maslina, dva crvena luka, 12 čehni bijelog luka, 2-3 mrkve, 20 kašika maslinovog ulja, so i biber po ukusu, struk prase, vezica peršuna, mogu i šampinjoni, celer, kapar… po vašem izboru.
Priprema:
1. Pastrmke dobro operite i osušite papirnim ubrusom. Posolite i pobiberite. Svaku pastrmku napunite mješavinom sitno sjeckanog bijelog luka i peršuna. U svaku stavite po tri koluta limuna.
2. Za svaku pastrmku odrežite komad papira za pečenje u rerni (dovoljno velik da možete lijepo hermetički zamotati pastrmku). Papire poredate po stolu.
3. Na svaki papir stavite na kolutove nasjeckan crveni luka (i na listiće nasjeckane šampinjone). Preko toga stavite pastrmke. Prelijeta s malo limunovog soka i sa po 3-4 kašike maslinovog ulja. Dodate po tri četiri masline. Dodate na prutiće nasjeckanu mrkvu i prasu.
4. Pažljivo zamotajte svaku pastrmku. Poredate po tepsiji. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta.