Patlidžani punjeni dinstanim povrćem

po Vasa kuharica

Sastojci:

2 patlidžana,

2 paprike,

veći luk,

2 paradajza,

2 čehna bijelog luka,

vezica peršuna,

4 žlice maslinovog ulja,

prstohvat nane,

ribani sir,

so,

biber.

Priprema: 

1. Patlidžane dobro operite i prepolovite. Izdubite „meso“ i napravite lađice. Posolite i ostavite desetak minuta da so izvuče gorčinu. Osušite papirnatim ubrusima.

2. Popržite ih te ocijedite od viška ulja. Prodinstaj te luk i bijeli luk pa dodajte meso patlidžana, nasjeckane paprike, oguljeni paradajz, bijeli luk, peršun, nanu te so i biber. Filujte patlidžane, pospite ribanim sirom i složite na nauljeni lim za pečenje. Pecite dok ne porumeni.

Preporučujemo