Sastojci:
600 g pilećih prsa,
3 kašike maslinovog ulja,
2 kašike maslaca,
3 kašike peršuna,
2 čehna bijelog luka,
100 ml temeljca,
500 g tjestenine,
300 g špinata,
1 kašičica crvene paprika,
so,
biber.
Priprema:
1. Pomiješajte maslinovo ulje, crvenu papriku, so i biber. Tom mješavinom premažite pileća prsa, u dublju posudu za pečenje dodajte temeljac pa sve zajedno prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 stepeni. Pecite pokriveno oko pola sata.
2. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Kada je piletina gotova, u posudu za pečenje dodajte tjesteninu i maslac. Dobro pomiješajte i vratite na još desetak minuta u rernu.
3. Na malo maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani bijeli luk pa mu dodajte oprani špinat. Pustite da povehne. Piletinu i špagete izvadite iz rerne, pomiješajte sa špinatom, pospite peršunom i poslužite.