Pečena piletina s tjesteninom i špinatom za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci:

600 g pilećih prsa,

3 kašike maslinovog ulja,

2 kašike maslaca,

3 kašike peršuna,

2 čehna bijelog luka,

100 ml temeljca,

500 g tjestenine,

300 g špinata,

1 kašičica crvene paprika,

so,

biber.

Priprema:

1. Pomiješajte maslinovo ulje, crvenu papriku, so i biber. Tom mješavinom premažite pileća prsa, u dublju posudu za pečenje dodajte temeljac pa sve zajedno prekrijte folijom i stavite u pećnicu na 200 stepeni. Pecite pokriveno oko pola sata.
2. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Kada je piletina gotova, u posudu za pečenje dodajte tjesteninu i maslac. Dobro pomiješajte i vratite na još desetak minuta u rernu.
3. Na malo maslinovog ulja pirjajte sitno sjeckani bijeli luk pa mu dodajte oprani špinat. Pustite da povehne. Piletinu i špagete izvadite iz rerne, pomiješajte sa špinatom, pospite peršunom i poslužite.

Preporučujemo