Sastojci:
1 cijelo pile,
4 kašičice grčkog jogurta,
2 kašičice sitno nasjeckanog đumbira,
1,5 kašika crvene paprike,
malo chillija u prahu,
sok od pola limuna,
2 glavice luka – narezana na kriške,
2 čehna bijelog luka,
1 kašičica đumbira,
30 g badema – sitno sjeckanog,
2 kašičice kumina,
1 kašičica korijandera,
1 kašičica kurkume,
ulje.
Salata:
600 g rotkvica,
1 veliki oguljeni krastavac,
1 mali crveni luk – četvrtasto narezan,
3 jabuke – narezane na komadiće,
sok od 2 limuna.
Priprema:
1. Sastojke za marinadu promiješajte i njome namažite cijelo pile. Zagrijte rernu za 200 stepeni, u vatrostalnu posudu stavite pile, dodajte malo vode i ulja, pokrijte folijom i stavite peći.
2. Dok se piletina peče, napravite salatu – narežite rotkvice i krastavce, jabuke i luk. Sve zajedno stavite u istu posudu te na to stavite sok od limuna. Ostavite da malo odstoji, a zatim dodajte so i svježe mljeveni biber.
3. U veliku tavu stavite ulje te na to dodajte kumin i kurkumu. Čim počne cvrčati, dodajte krompir. Začinite solju, dodajte bijeli luk, đumbir, luk i bademe. Promiješajte dobro. Stavite u posudu za pečenje i u rernu na 50 minuta.
4. Poslužite zajedno pile, pečeni krompir i salatu od rotkvica.