Sastojci: 1 staro pecivo, 1 glavica luka, 4 kašike maslaca, 800 g mljevenog mesa, 1 jaje, 2 kašike crnih maslina, 1 kašika senfa, so, biber, 600 ml temeljca, muškatni oraščić, 250 g kukuruzne krupice, 50 g naribanoga parmezana.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 160 stepeni. Namočite pecivo u mlakoj vodi. Ogulite luk, sitno ga narežite i dinstajte na 2 kašike maslaca dok ne postane staklast.
2. Iscijedite dobro peciva i zamijesite s mljevenim mesom, lukom, jajetom, maslinama, senfom, soli i biberom. Pecite u rerni na namašćenom limu 45 minuta.
3. Ulijte temeljac u lonac i kada provri, polagano umiješajte kukuruznu krupicu i parmezan. Kuhajte uz miješanje dok ne nastane debela masa.
4. Dodajte 2 kašike maslaca, posolite, pobiberite, začinite muškatnim oraščićem. Izvadite pečenje iz pleha, premažite pripremljenom smjesom i pecite 15 minuta dok ne dobije zlatnosmeđu boju.