Sastojci:

 

250 g tikvica,

200 g crvene paprike,

250 g patlidžana,

1 kašika mješavine suhih mediteranskih začina,

1 kašika maslinovog ulja,

200 g mozzaarelle.

 

Za preliv:

 

2 kašike isjeckanog bosiljka,

3 kašike maslinovog ulja,

1 prstohvat mljevene slačice,

1/2 kašičice bijelog luka u granulama,

1 kašika sirćeta,

malo bibera.

 

Priprema:

 

  1. Tikvice, paprike i patlidžan isjeći na tanke kriške, posuti suhim začinom i poprskati uljem.

 

  1. Na tavi prepeći pripremljeno povrće.

 

  1. Bosiljak pomiješati sa maslinovim uljem, slačicom, isjeckanim bijelim lukom, sirćetom i biberom.

 

  1. Toplo povrće složiti na tanjir, pa po njemu rasporediti isječenu mocarelu i preliti pripremljenim prelivom. 5.Poslužiti ukrašeno listićima bosiljka.