Pečeno povrće na maslinovom ulju

po Vasa kuharica

Sastojci:

250 gr tikvica

200 gr crvene paprike

250 gr patlidžana

200 gr mozzarelle

kašika vegete

kašika maslinovog ulja

Za umak:

2 kašike narezanog bosiljka

malo mljevene gorušice

čehna bijelog luka

kašika sirćeta

malo bibera

3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

  1. Nježna mozzarella i pečeno povrće jednostavno ne mogu bez svježih začina, a od svih im je najdraži bosiljak!

2. Tikvice, paprike i patlidžan narežite na druge kriške, pospite vegetom i poprskajte uljem.

3. Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.

4. Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim bijelim lukom, sirćetom i pobiberite.

5. Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim prelivom.

6. Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.

Preporučujemo