Sastojci:

250 g tikvica,

200 g crvene paprike,

250 g patlidžana,

1 kašika mješavine suhih mediteranskih začina,

1 kašika maslinovog ulja, 200 g mozzaarelle.

Za preliv:

2 kašike isjeckanog bosiljka,

3 kašike maslinovog ulja,

1 prstohvat mljevene slačice,

1/2 kašičice bijelog luka u granulama,

1 kašika sirćeta,

malo bibera.

Priprema:

1. Tikvice, paprike i patlidžan isjeći na tanke kriške, posuti suhim začinom i poprskati uljem.

2. Na tavi prepeći pripremljeno povrće.

3. Bosiljak pomiješati sa maslinovim uljem, slačicom, isjeckanim bijelim lukom, sirćetom i biberom.

4. Toplo povrće složiti na tanjir, pa po njemu rasporediti isječenu mocarelu i preliti pripremljenim prelivom. 5.Poslužiti ukrašeno listićima bosiljka.