Pikantni gulaš za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g junetine,

2 glavice crnog luka,

mrkva,

korijen peršun,

so,

biber,

ljuta i slatka začinska paprika,

4 krompira,

kašika pšeničnog brašna,

kašika paradajz pirea.

Priprema:

1. Na vrućem ulju prodinstajte sitno isjeckan luk, dodajte isjeckanu mrkvu, korijen peršuna i meso isječeno na kocke.

2. Na srednjoj temperaturi, uz povremeno miješanje i dolijevanje vode prema potrebi, dinstajte meso oko 45 minuta. Dodajte krompir isječen na kocke, posolite i pobiberite prema ukusu. Dolijte tople vode i još 15 minuta dinstajte.

3. Razmutite kašiku brašna sa malo ljute paprike u hladnoj vodi i zapršku dodajte u jelo, dobro promiješajte i ostavite da se na srednjoj temperaturi krčka još kratko. Dodajte paradajz pire, slatku papriku i dobro promiješajte.

 

Preporučujemo