Sastojci:

 

500 g junetine od buta,

2 luka,

150 g mrkve,

20 ml ulja,

250 g sjeckanog paradajza,

kašičica ljute paprika,

pola kašike ajvara,

čehne bijelog luka,

pola čili papričice,

kašika koncentrata paradajza,

pola kašike skrobnog brašna,

kašika peršuna,

so i biber.

 

Priprema:

 

  1. Na ulju propržite junetinu isjeckanu na kockice. Dodajte sjeckani luk i sjeckanu mrkvu.

 

  1. Dinstajte 5 minuta, sklonite s vatre i umiješajte koncentrat paradajza, mljevenu papriku i bijeli luk.

 

  1. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite. Dodajte 8 dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.

 

  1. Skrobno brašno razmutite u malo vode i sipajte u supu. Kratko prokuhajte, dodajte ajvar i pospite peršunom.