Sastojci:

500 g junetine,

2 crvena luka,

150 g mrkve,

20 ml ulja,

250 g sjeckanog paradajza,

kašičica ljute crvene mljevene paprike,

pola kašike ajvara,

čehne bijelog luka,

pola čili papričice,

kašika koncentrata paradajza,

pola kašike škrobnog brašna,

kašika peršuna,

so i

biber.

 

Priprema:

 

  1. Na ulju popržite junetinu nasječenu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Dinstajte oko pet minuta, sklonite s vatre i umiješajte koncentrat paradajza, mljevenu papriku i protisnite bijeli luk. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite.

 

  1. Dodajte osam dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Po potrebi dolijte još vode. Škrobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u čorbu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršunom.