Sastojci:
3 kašike soja sosa,
6 strukova mladog luka,
2 plava patlidžana,
1 kašika šećera,
đumbir,
1 kašičica sitno isjeckanog bijelog luka,
1 kašika vinskog sirćeta,
1 kašika tabasko sosa,
2 kašike bijelog vina,
ulje,
200 grama junetine.
Priprema:
1. Neoguljene patlidžane rasijecite na tanje kriške kao jabuku. Meso patlidžana isijecite na što tanje režnjeve. U šoljici pomiješajte soja sos, vino, sirće, šećer i tabasko sos.
2. Zagrijte ulje u dubokoj posudi i pržite patlidžane oko 2 minuta. Izvadite ih na papirne salvete. Očistite tavu, stavite 2 kašike ulja i propržite krupno isjeckan mladi crni luk i bijeli luk. Stavite luk preko patlidžana.
3. Dodajte u tavu još dvije kašike ulja, ispržite meso, začinite đumbirom i dodajte sos iz šoljice. Kada proključa, vratite u tavu patlidžane, bijeli i crni luk, još jednom promiješajte i sklonite s vatre.