Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pikantni zalogaj od mesa i bijelog luka

po Vasa kuharica 20/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci za 6 porcija: 250 g mljevenog mesa, 150 g krompira, 1 jaje, bijeli luk, pola glavice luka, 10 g maslaca, pola crvene paprike, pola konzerve kukuruza, pola ljute papričice, biber, so, biber crveni.

Dekoracija: 20 g maslaca, bijeli luk, 40 g parmezana, 1 kašika peršuna, 1 kašika krušnih mrvica.

Priprema:

1. Stavite mljeveno meso u zdjelu i dodajte oguljen krompir, prethodno tanko izrendan. Dodajte jaje.

2. Sitno isjeckan bijeli luk, 2-3 čehna, i sitno isjeckan luk dodajte kašiki maslaca koji se prethodno rastopio u tavi. Dinstajte do zlatno staklene boje.

3. Isijecite crvenu papriku, izvadite sjemenke i kockice dodajte luku.
Takođe izvadite sjemenke iz ljute papričice, usitnite i ubacite u tavu. Iscjedite kukuruz i dodajte u ostalo povrće. Dinstajte još nekoliko minuta, te pustite da se malo ohladi.

4. Dodajte meso, dobro izmiješajte. Stavljajte meso u kalupe koje imate, najbolji su oni od muffina, manjeg oblika.

5. U drugoj zdjeli izmiješajte maslac, isjeckan bijeli luk, parmezan, sitno sjeckan peršun i mrvice. Izmiješajte dok se ne stvori malo čvršća masa koju ćete posuti preko mesnih formi. Pecite oko 30 minuta na 220 stepeni.

6. Kada se na vrhu formira hrskava korica gotovi su. Servirajte uz razne salate.

bijeli lukjajeKrompirmeso

Preporučujemo

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Ukusna piletina za ručak

23/05/2022

Teletina s bobom

23/05/2022

Šnicle od lososa

20/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh