Sastojci:
1,5 l vode,
1 pileći file,
vez zelenih glavica crvenog luka,
1 jaje,
2 kašike brašna,
so,
biber,
suhi biljni začin,
sjeckani peršun,
list celera.
Priprema:
1. Meso i povrće isjeckajte na kocke, skuhajte u 1,5 l vode i u to dodajte cijeli očišćen luk. Kad se povrće skuha, bacite luk i dolijte još malo vode.
2. Kutlaču čorbe odvojite u manju činiju i kada se prohladi, razmutite u to dvije kašike brašna. Sipajte polako u čorbu, lagano miješajte i ostavite još malo da se kuha.
3. Posolite, dodajte biber i biljni začin po ukusu. Sklonite s ringle, dodajte sjeckani peršun i list celera i ostavite da se ohladi. Umutite jaje viljuškom da malo zapjeni, dodajte polako kutlaču čorbe, miješajte da se dobro sjedini i vratite u lonac.
4. Čorba ne smije biti vrela kada dodajete jaje, da se ne bi zgrudvalo.