Pileća juha s tortiljama za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci: 

3 tortilje narezane na prutiće,

4 kašike maslinovog ulja,

so,

odkoštena pileća prsa narezana na komadiće,

1 glavica luka,

5 šolja pilećeg temeljca,

pola kg krompira nasjeckanog na kockice,

1 šolja smrznutog kukuruza,

1 šolja nasjeckane zelene paprike,

svježi korijander,

3 kašike limunovog soka.

Priprema: 

1. U zdjeli pomiješajte prutiće tortilje, kašiku ulja i so. Rasporedite ih na papir za pečenje te pecite na temperaturi od 200 stepeni oko 8 do 10 minuta dok ne postanu hrskavi.

2. U posudi popržite piletinu na preostalom ulju, dodajte luk, temeljac i krompire. Pustite neka provri. Smanjite vatru te mješajte oko 10 minuta. Dodajte kukuruz, paprike, korijander te nastavite dalje kuhati. Na kraju dodajte limunov sok. Poslužite toplo i ukrasite prutićima tortilje.

 

Preporučujemo