Sastojci:
3 tortilje narezane na prutiće,
4 kašike maslinovog ulja,
so,
odkoštena pileća prsa narezana na komadiće,
1 glavica luka,
5 šolja pilećeg temeljca,
pola kg krompira nasjeckanog na kockice,
1 šolja smrznutog kukuruza,
1 šolja nasjeckane zelene paprike,
svježi korijander,
3 kašike limunovog soka.
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte prutiće tortilje, kašiku ulja i so. Rasporedite ih na papir za pečenje te pecite na temperaturi od 200 stepeni oko 8 do 10 minuta dok ne postanu hrskavi.
2. U posudi popržite piletinu na preostalom ulju, dodajte luk, temeljac i krompire. Pustite neka provri. Smanjite vatru te mješajte oko 10 minuta. Dodajte kukuruz, paprike, korijander te nastavite dalje kuhati. Na kraju dodajte limunov sok. Poslužite toplo i ukrasite prutićima tortilje.