Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pileće šnicle u sosu

po Vasa kuharica 23/07/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 600-800 gr pilećih prsa, crveni luk, ulje, kašika brašna, bijeli luk, malo crvene paprike, so, biber, peršun.

Priprema:

1. Isijecite pileća prsa za šnicle i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi. Prepržite šnicle po nekoliko minuta sa svake strane i izvadite ih na tanjir.

2. Luk isjeckajte nasitno i prepržite na ulju na kojem ste prižili šnicle – prethodno smanjite vatru. Kad luk postane staklast, dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.

3. Kad provri, dodajte bijeli luk i vratite šnicle u sos te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte dvadesetak minuta, uz povremeno miješanje. Pet minuta prije kraja dodajte peršun.

 

Lukpiletinaulje

Preporučujemo

Gratinirani kupus

18/08/2022

Ideje za ručak za radnu sedmicu: Pizza s...

17/08/2022

Povrće u korpici od lisnatog tijesta

17/08/2022

Lazanje sa špinatom i ricottom

16/08/2022

Čorba s povrćem

15/08/2022

Tjestenina u umaku od crvene paprike

12/08/2022

Leća s krompirom i tunjevinom

12/08/2022

Pileća prsa na italijanski način

11/08/2022

Krompir s muškatnim oraščićem

10/08/2022

Avokado s tunom

09/08/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh