Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Pileće šnicle u sosu za ručak

po Vasa kuharica 23/03/2022
1
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 600-800 gr pilećih prsa, crveni luk, ulje, kašika brašna, bijeli luk, malo crvene paprike, so, biber, peršun.

Priprema:

1. Isijecite pileća prsa za šnicle i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi. Prepržite šnicle po nekoliko minuta sa svake strane i izvadite ih na tanjir.

2. Luk isjeckajte nasitno i prepržite na ulju na kojem ste prižili šnicle – prethodno smanjite vatru. Kad luk postane staklast, dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.

3. Kad provri, dodajte bijeli luk i vratite šnicle u sos te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte dvadesetak minuta, uz povremeno miješanje. Pet minuta prije kraja dodajte peršun.

 

brašnoLukpiletinaulje

Preporučujemo

Povrtne lazanje za ručak

27/05/2022

Rižoto od mrkve sa prepečenim mahunama

27/05/2022

Pohovana piletina

26/05/2022

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh