Pileće šnicle u sosu

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

600-800 gr pilećih prsa,

crveni luk,
ulje,
kašika brašna,
bijeli luk,
malo crvene paprike,
so, biber, peršun.

 

Priprema:

 

  1. Isijecite pileća prsa za šnicle i ugrijte ulje u malo dubljoj tavi. Prepržite šnicle po nekoliko minuta sa svake strane i izvadite ih na tanjir.

 

  1. Luk isjeckajte nasitno i prepržite na ulju na kojem ste prižili šnicle – prethodno smanjite vatru. Kad luk postane staklast, dodajte šolju tople vode i šolju hladne vode u koju ste zamutili kašiku brašna.

 

  1. Kad provri, dodajte bijeli luk i vratite šnicle u sos te dodajte alevu papriku i začine. Kuhajte dvadesetak minuta, uz povremeno miješanje. Pet minuta prije kraja dodajte peršun.

 

Preporučujemo