Sastojci: 8 pilećih bataka, 1 kašika meda, 1 kašika slatke mljevene crvene paprike. 1 kašika balzamiko sirćeta, so, biber, 4 kašike maslinovog ulja, 800 g krompira, 4 crvene paprike, 2 čehna bijelog luka, 4 grančice ruzmarina.
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Operite i posušite piletinu. Pomiješajte med, mljevenu papriku, sirće, malo soli i bibera te 1 kašiku ulja.
2. Time premažite batake pa ih stavite u kalup za složenac. Operite krompir, prerežite ga, pomiješajte s 2 kašike ulja te posolite.
3. Raspodijelite oko bataka zajedno sa bijelim lukom pa pecite oko 40 minuta uz povremeno okretanje. Operite i očistite paprike.
4. Premažite preostalim uljem te posolite. Nakon 25 minuta pečenja dodajte piletini zajedno s ruzmarinom te ispecite do kraja.
5. Po potrebi dodajte malo vode. Po želji poslužite ukrašeno svježim ruzmarinom.