Sastojci:

 

1 kg  piletine,

1 mrkva,

50 g korijena celera,

korijen peršuna,

300 g riže,

1 glavica crnog luka,

2 čehna bijelog luka,

ulje, so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Pile očistite, operite ga i izrežite na komade pa meso stavite u hladnu posoljenu vodu. Dodajte očišćeno i isječeno povrće i sve kuhajte kao supu. Na ulju propržite isjeckan crni i bijeli luk, dodajte rižu i začinite solju i biberom

 

  1. Dinstajte rižu s lukom, povremeno dolivajući supu. Kada je riža skoro gotova, prespite je u posudu za pečenje, a preko poredajte komade kuhane piletine i povrća. Prelijte supom pa stavite u rernu zagrijanu na 220 stepeni.

 

  1. Sve pecite dvadesetak minuta da riža dobije zlatastu boju.