Sastojci:
4 manja pileća prsa,
25 ml soja sosa,
25 ml sherryja,
120 g gustina – podijeljeno na 3 dijela (30g:80g:10g),
ulje za prženje,
80 g bijelog glatkog brašna,
90 ml soka od limuna,
30 g šećera,
15 g sjemenki susama.
Za posluživanje:
Azijska tjestenina (ili riža) i jedno pakiranje smrznutog azijskog povrća(začinjenog soja sosom).
Priprema:
1. Pomiješajte soja sos, sherry i 30 g gustina, pa time prelijte piletinu i marinirajte barem 20 minuta. Zagrijte tavu s dosta ulja. Pomiješajte brašno i 80 g gustina. U to uvaljajte kockice marinirane piletine i stavljajte peći – sve dok ne postane zlatno hrskavo. Izvadite na papirnate ubruse da se upije višak ulja.
2. U vatrostalnoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, šećer, 150 ml vode i 10 g gGustina. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici na nekoliko minuta. Svaku minutu izvadite i promiješajte – radite to sve dok se ne zgusne.
3. U posudi pomiješajte to s piletinom i sjemenkama prženog susama. Poslužite s azijskim povrćem začinjenim soja sosom te tjesteninom ili rižom. Odmah poslužite.