Piletina u sosu za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

600 g bijelog pilećeg mesa,

100 ml crvenog vina,

2 kašike vorčester sosa,

bosiljak,

so,

zeleni biber u zrnu,

3 kašike maslinovog ulja,

peršunov list,

600 g krompira,

600 g brokolija,

200 g crnog hljeba.

Sos:

20 g putera,

200 g kupina,

20 g meda.

Priprema:

1. Pileće meso isjeći na tračice, marinirati 30 minuta u vinu, te dodati vorčester sos, bosiljak, zeleni biber i so. Zatim meso ispeći na maslinovom ulju.
2. U drugoj posudi otopiti puter, dodati kupine, malo vode i med, ostaviti da prokuha pa propasirati. Krompir i brokoli obariti.
3. Na tanjir za služenje staviti piletinu, preliti je sosom, a zatim dodati povrće posuto sitno sjeckanim peršunovim listom, te poslužiti uz krišku crnog hljeba.

Preporučujemo