Sastojci:
600 g bijelog pilećeg mesa,
100 ml crvenog vina,
2 kašike vorčester sosa,
bosiljak,
so,
zeleni biber u zrnu,
3 kašike maslinovog ulja,
peršunov list,
600 g krompira,
600 g brokolija,
200 g crnog hljeba.
Sos:
20 g putera,
200 g kupina,
20 g meda.
Priprema:
1. Pileće meso isjeći na tračice, marinirati 30 minuta u vinu, te dodati vorčester sos, bosiljak, zeleni biber i so. Zatim meso ispeći na maslinovom ulju.
2. U drugoj posudi otopiti puter, dodati kupine, malo vode i med, ostaviti da prokuha pa propasirati. Krompir i brokoli obariti.
3. Na tanjir za služenje staviti piletinu, preliti je sosom, a zatim dodati povrće posuto sitno sjeckanim peršunovim listom, te poslužiti uz krišku crnog hljeba.