Sastojci:
1 pakovanje smrznutog lisnatog tijesta,
1 pakovanje smrznutog špinata,
10 dg sira fete,
1 dl kiselog vrhnja,
svježan mladog luka (ako ga nemate stavite obični),
3 jaja,
1 žumance,
4 dg maslaca,
1 čehno bijelog luka,
naribani muškatni oraščić,
so i biber.
Priprema:
1. Lisnato tijesto odmrznite. Špinat kratko prokuhajte, ocijedite ga i nasjeckajte.
2. Na ugrijanom maslacu popržite narezani mladi luk, dodajte pripremljen špinat te začinite solju, biberom, muškatnim oraščićem i nasjeckanim bijelim lukom. Sve kratko propržite i sklonite sa vatre. Smjesu ohladite.
3. Jaja razmutite s vrhnjem pa umiješajte u ohlađenu smjesu špinata. Dodajte mrvice i dobro promiješajte. Dodajte fetu izrezanu na kocke.
4. Tijesto tanko razvaljajte. Lim nauljite. Stavite prvi list lisnatog tijesta tako da strši preko rubova lima. Po tijestu rasporedite smjesu od špinata i sve prekrijte drugim razavljanim lisnatim tijestom. Tijesto na više mjesta probodite viljuškom. Premažite žumancem i stavite u rernu prethodno zagrijanu na 210 stepeni.
5. Pecite oko 45 minuta, dok tijesto ne postane zlatnožute boje.