Pita s govedinom i povrćem

po Vasa kuharica

Sastojci:

 

Kašika umaka worcestershire,
2 kašike umaka od paradajza,
2/3 šoljice goveđeg temeljca,
kašika maslinovog ulja,
glavica luka,
500 g mljevene govedine,
mrkva,
tikvica,
1/2 šoljice smrznutog graška,
2 kašike brašna,
2 lista prhkog tijesta,
jaje.

 

Priprema:

 

  1. Pomiješati worcestershire, umak od paradajza i supu.
  2. U tavi zagrijati ulje i prodinstati luk. Dodati govedinu, pa dinstati dok ne posmeđi. 3.Povrće oguliti, narezati na kockice i dodati mesu. Dodati grašak.
  3. Pomiješati, pa sipati brašno, pa dinstati još minutu. Polako dolijevati supu s umacima te prokuhati. Ohladiti.
  4. Zagrijati rernu na 210 stepeni i nauljiti posudu za pečenje. Prekriti dno i strane posude listom tijesta, pa ga filovati.
  5. Rubove premazati jajetom i prekriti drugim listom tijesta. Zalijepiti rubove i premazati ostatkom jajeta. Napraviti dva mala reza na vrhu.
  6. Peći od 40 do 45 minuta.

 

Preporučujemo