Sastojci:

 

900 g pilećih bataka,
500 g kora za pitu,
1 glavica luka,
so, biber, začin.

 

Preljev:

150 ml pavlake za kuhanje,
3 kašike pavlake,
malo maslaca, so.

 

Priprema:

 

  1. Piletinu začiniti, preliti vodom i skuhati. Meso odvojiti od kosti i isjeckati.

 

  1. Na malo ulja propržiti luk pa sjediniti sa piletinom.

 

  1. U pleh premazan maslacem redati polovinu kora za pitu. Svaku koru zgužvati, kratko potopiti u vodu u kojoj se kuhala piletina pa redati jednu do druge u pleh. Preko staviti piletinu. Preko piletine poredati preostale kore za pitu. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

 

  1. Otopiti komad maslaca i pavlaku pa sjediniti sa pavlakom za kuhanje. Posoliti. Pečenu pitu preliti preljevom pa vratiti u rernu još 5-6 minuta.