Odličan doprinos sedmičnom jelovniku koje će očuvati vaše zdravlje, spriječiti upale, ubrzati zarastanje rana, podmladiti vas
U lignjama su uživali i stari Grci i Rimljani, a ovaj dar iz dubina posebno su cijenili Venecijanci koji su tradicionalno uživanje antičkih naroda u pečenim i kuhanim lignjama s krompirima ili tijestom obogatili spektrom punjenih lignji.
Kao i drugi plodovi mora, lignje su odličan doprinos sedmičnom jelovniku koje će očuvati vaše zdravlje, spriječiti upale, ubrzati zarastanje rana, podmladiti vas, ali i pojačati osjećaj zadovoljstva.
Iako se najčešće jedu pržene, uvaljane u prezlu, velike lignje mogu se i puniti i kuhati, a manje se mogu peći u rerni ili tavi. A i roštilj s morskim plodovima bio bi nepotpun bez ukusnih lignji.
Najveća greška u pripremanju lignji je predugo pečenje, jer čim otvrdnu postanu žilave i izgube okus.