Sastojci:

Pola malog poriluka,

1 šoljica tikve narezane na kockice,

2 šoljice vode,

2 šoljice nezaslađenog bademovog,

rižinog ili sojinog mlijeka,

3 kašike svijetlog misa,

1 šoljica zrna kukuruza,

3 grančice peršuna grubo narezanog

Priprema:

1. U lonac složite sloj poriluka pa sloj tikve. Dodajte vodu, pokrijte i kuhajte na srednjoj vatri dok ne proključa. Dodajte mlijeko, poklopite i smanjite vatru na minimum.
2. Polako kuhajte dok bundeva posve ne omekša, 35 minuta. U blenderu izmiksajte supu u pire pa je vratite u lonac da polako proključa. Odvojite malu količinu tekućine u kojoj ćete otopiti miso.
3. Razrijeđeni miso i kukuruz umiješajte u lonac pa pustite da se ponovo zagrije, ali pazite da ponovo ne proključa. Kada se dovoljno zagrijet skinite i poklopite te pustite da odstoji.