Pod kuharskom palicom Nermina Hodžića: Musaka sa špinatom

po Vasa kuharica

Na portalu “Avaza” svake srijede možete pratiti kulinarski serijal “Kuhajmo zajedno” u 20 sati.

Sarajevski kuhar i predsjednik Udruženja kuhara BiH Nermin Hodžić za ovu epizodu pripremio je musaku sa špinatom.

Za recept vam je potrebno:

1 glavica crvenog luka

1 čehna bijelog luka

½ kg faširanog junećeg mesa

½ kg krompira

100 gr. špinata

2dl. mlijeka

50 gr. pavlake

1 jaje

majčina dušica

so, biber, suncokretovo ulje

Musaka je vrlo popularno, izdašno jelo, posebno praktično i omiljeno ljeti, kad ga je moguće pripremiti od raznog vrsta povrća, poput tikvice i patlidžana. Ipak, i klasična musaka, ona pripremljena isljučivo sa krompirom i mljevenim mesom, a u ovom slučaju i sa malo špinata, ima svojih čari i poklonike.

Preporučujemo