Pohovani kolutići za svaki dan

po Vasa kuharica

Sastojci:

500 g plavog patlidžana
100 g majoneze
manja glavica crnog luka
7 kašika prezli
5 kašika izrendanog parmezana
2 kašičice suhih začina
ulje za kuhanje.

Priprema:

1. Patlidžan operite i isijecite na kolutove ili kriške. Ne morate ga guliti da bi ukus bio jači, pospite ih suhim začinima i ostavite da odstoje.

2. Pomiješajte sitno isjeckani crni luk i majonezu pa u tu smjesu potopite kolutove ili kriške patlidžana. Zatim pomiješajte prezle i parmezan pa uvaljajte patlidžan sa svih strana.

3. Stavite ga u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u rerni na 250 stepeni oko 15 minuta, dok ne poprimi zlatnu nijansu. Servirajte odmah kao predjelo ili laku večeru.

Preporučujemo