Sastojci:
200 g purećih prsa,
3 krompira,
5 jaja (od kojih 2 kuhana),
100 g sira Trapista,
300 g kukuruznog škroba,
1 luk,
1 paprika,
ruzmarin,
majčina dušica,
50 g suhog grožđa,
1 vrećica suhog kvasca,
crne masline,
100 g šećera,
umak (kao prilog),
120 g maslaca,
maslinovo ulje.
Priprema:
1. Krompir skuhajte, ogulite i ispasirajte. 2 jaja kuhajte 7 minuta.
2. Maslacu dodajte šećer, 3 žumanceta (jedno po jedno) i sir, dodajte kvasac, krompir, kukuruzni škrob i snijeg od 3 bjelanceta.
3. Ostavite tijesto da odstoji 30 minuta, a šaku grožđica namočite u mlakoj vodi.
4. Narezani luk dinstajte na 2-3 kašike ulja, dodajte puretinu narezanu na komadiće i pustite da se dinsta 6-7 minuta. Isključite štednjak i pustite da se jelo ohladi.