Ne mora to biti tradicionalna kombinacija krompira i mesa. Probajte kako se povrće slaže s neobičnim začinima, dodacima, ukusima

Sastojci:

1 kg plavog patlidžana,

600 g paradajza,

250 g mozzarelle,

1 kašika maslaca,

4 kašike vrhnja za kuhanje,

2 kašike mlijeka,

pola veze peršuna,

so,

biber.

Priprema:

1. Patlidžan oprati, oguliti i isjeći na kolutove, posoliti, pa sačekati da pusti vodu. Paradajz oprati, oguliti i isjeći na kolutove. Sir isjeći na veće kocke.

2. Vatrostalnu posudu podmazati maslacem, pa redati naizmjenično plavi patlidžan, paradajz i sir. Svaki red posebno začiniti solju i biberom.

3. Umutiti jaja s mlijekom i vrhnjem za kuhanje, začiniti po ukusu i dodati sitno sjeckani peršun. Preliti složeno povrće i peći u rerni 40-45 minuta na 200 stepeni.