Ne mora to biti tradicionalna kombinacija krompira i mesa. Probajte kako se povrće slaže s neobičnim začinima, dodacima, ukusima
Sastojci:
1 kg plavog patlidžana,
600 g paradajza,
250 g mozzarelle,
1 kašika maslaca,
4 kašike vrhnja za kuhanje,
2 kašike mlijeka,
pola veze peršuna,
so,
biber.
Priprema:
1. Patlidžan oprati, oguliti i isjeći na kolutove, posoliti, pa sačekati da pusti vodu. Paradajz oprati, oguliti i isjeći na kolutove. Sir isjeći na veće kocke.
2. Vatrostalnu posudu podmazati maslacem, pa redati naizmjenično plavi patlidžan, paradajz i sir. Svaki red posebno začiniti solju i biberom.
3. Umutiti jaja s mlijekom i vrhnjem za kuhanje, začiniti po ukusu i dodati sitno sjeckani peršun. Preliti složeno povrće i peći u rerni 40-45 minuta na 200 stepeni.