Predlažemo palačinke punjene teletinom

po Vasa kuharica

Sastojci:

50 g tartufa,

4 jaja,

150 g brašna,

2 dcl mlijeka,

200 g teletine,

1 glavica luka,

1 kašika nasjeckanog peršuna,

150 g sira,

2 kašike pirea od paradajza,

1 kašika maslaca,

ulje,

1 dcl vrhnja,

so.

Priprema:

1. Od jaja, mlijeka brašna i soli umutiti tečno tijesto za palačinke koje ćete ispeći na ulju sa obje strane.
2. Sjeckani luk i peršun propržiti na ulju, dodati na kockice izrezanu teletinu, dinstati 15 minuta, dodati so, paradajz i dinstati dok teletina ne postane mekana. Na svaku palačinku rasporediti malo sira izrezanog na kockice, tartufa izrezanih na tanke listiće te dinstanu teletinu, zaviti palačinku i složiti u tepsiju premazanu maslacem.
3. Zatim sve preliti vrhnjem, posuti preostalim listićima tartufa i zapeći u rerni oko 20 minuta.

Preporučujemo