Sastojci:
50 g tartufa,
4 jaja,
150 g brašna,
2 dcl mlijeka,
200 g teletine,
1 glavica luka,
1 kašika nasjeckanog peršuna,
150 g sira,
2 kašike pirea od paradajza,
1 kašika maslaca,
ulje,
1 dcl vrhnja,
so.
Priprema:
1. Od jaja, mlijeka brašna i soli umutiti tečno tijesto za palačinke koje ćete ispeći na ulju sa obje strane.
2. Sjeckani luk i peršun propržiti na ulju, dodati na kockice izrezanu teletinu, dinstati 15 minuta, dodati so, paradajz i dinstati dok teletina ne postane mekana. Na svaku palačinku rasporediti malo sira izrezanog na kockice, tartufa izrezanih na tanke listiće te dinstanu teletinu, zaviti palačinku i složiti u tepsiju premazanu maslacem.
3. Zatim sve preliti vrhnjem, posuti preostalim listićima tartufa i zapeći u rerni oko 20 minuta.