Sastojci za tortilje:
1/2 čaše narezanog luka,
čaša kukuruza,
čaša narezanog paradajza,
1/4 čaše mljevenog lana,
so i bibe.
Za namaz od indijskih oraščića:
čaša indijskih oraha,
1/4 čaše nutritivnog kvasca,
1/2 kašičice kurkume, čehno bijelog luka,
3/4 čaše vode,
sok od pola limuna.
Smjesa za punjenje:
1/3 čaše oraha,
1/3 čaše suncokretovih sjemenki,
kašičica ekstra djevičanskog maslinovog ulja,
po želji kumin,
korijander,
so,
biber i
salsa umak.
Priprema:
1. Usitnite luk, kukuruz i paradajz sve dok ne dobijete kašu. Dodajte
mljeveni lan, so i biber i miješajte da biste dobili gustu smjesu. Ako treba,
u smjesu dodajte još lana. Iz smjese napravite tortilje i ispecite ih.
2. Zanamaz od indijskih oraha potrebno je da sve sastojke usitnite u blenderu
ili štapnim mikserom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3. Sastojke kojim ćete puniti tortilju izmiješajte u blenderu, smjesa treba biti
sačinjena od komadića.
4. Nakon toga namažite tortilje salsom, smjesom za punjenje i namazom od indijskih oraščića. Zarolajte ih i prekrijte ostatkom namaza i smjese za punjenje.