Sastojci za tortilje:

1/2 čaše narezanog luka,

čaša kukuruza,

čaša narezanog paradajza,

1/4 čaše mljevenog lana,

so i bibe.

Za namaz od indijskih oraščića:

čaša indijskih oraha,

1/4 čaše nutritivnog kvasca,

1/2 kašičice kurkume, čehno bijelog luka,

3/4 čaše vode,

sok od pola limuna.

Smjesa za punjenje:

1/3 čaše oraha,

1/3 čaše suncokretovih sjemenki,

kašičica ekstra djevičanskog maslinovog ulja,

po želji kumin,

korijander,

so,

biber i

salsa umak.

Priprema:

1. Usitnite luk, kukuruz i paradajz sve dok ne dobijete kašu. Dodajte
mljeveni lan, so i biber i miješajte da biste dobili gustu smjesu. Ako treba,
u smjesu dodajte još lana. Iz smjese napravite tortilje i ispecite ih.
2. Zanamaz od indijskih oraha potrebno je da sve sastojke usitnite u blenderu
ili štapnim mikserom dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
3. Sastojke kojim ćete puniti tortilju izmiješajte u blenderu, smjesa treba biti
sačinjena od komadića.
4. Nakon toga namažite tortilje salsom, smjesom za punjenje i namazom od indijskih oraščića. Zarolajte ih i prekrijte ostatkom namaza i smjese za punjenje.